Kattenbelletjes
Ditjes & Datjes
Home
Het begin
Kittens
Zintuigen
Lichaamstaal
Agressie
Angst
Kattenziekte
Toxoplasmose
Vlooien-Allergie
RabiŽs
Suikerziekte
Tandpijn
Teken
Grappig verhaal over een pil geven
Sabbelen
Rassen
Bijgeloof
Ditjes & Datjes
Noa & Mi-Kť
Felix
Liedjes & Gedichtjes
Twee katten uit Katwijk
De nieuwe kater
De Kat
Katten Fratsen
De Kat van Ome Willem
Hoe noem je een kat
Beroemde katten
Garfield
Tom & Jerry
De Rode Kater & Loedertje
Cliparts
Grappig
I never drink again
Poezen gebed
Boeken
Cats
Cat Proverbs
Cat Sayings
Cat Superstitions
Cat Facts
Cat Poetry
All sorts of cats

tabby.gif

Kat kan helpen bij een depressie
 
Katten kunnen een ziek mens veel pillen besparen. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die bang zijn om gevoelens te tonen en deze dus niet verwerken en wegstoppen, deze angst tegenover een kat niet hebben. In geval van een depressie of neurose heeft menig kat al bewezen dat hij uitstekend geschikt is om de therapie te ondersteunen.

Een hond heeft een baas, katten hebben hun personeel!!

Als we de stopwatch bij de hand zouden hebben kunnen we zien dat een ontspannen rustende kat elke twee seconden ademhaalt. In datzelfde ritme spint ze ook en daarom is spinnen zo rustgevend voor mensen. Het contact met een rustige kat, dat hebben onderzoekers vastgesteld, zorgt dat hoge bloeddruk naar beneden gaat en dat een onregelmatige hartslag weer in het normale ritme komt.

Katten kunnen een ziek mens veel pillen besparen. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die bang zijn om gevoelens te tonen en deze dus niet verwerken en wegstoppen, deze angst tegenover een kat niet hebben.
In geval van een depressie of neurose heeft menige kat al bewezen dat hij uitstekend geschikt is om de therapie te ondersteunen.

27.gif

Waar haal ik een kat vandaan?
 
Het is niet verstandig een kat te kopen in een dierenwinkel of van een dierenhandel. U weet nooit waar de katjes vandaan komen, hoe ze behandeld zijn en wat hun gezondheidstoestand is. Een van de mogelijkheden kan zijn dat u een katje koopt of krijgt van een particulier. u kunt dan zien waar de kat is opgegroeid. Maar u kunt natuurlijk ook terecht bij een dierenasiel of opvangcentrum. Zulke katten vinden moeilijk een goed tehuis. Vaak zijn er jonge katjes bij waarover de verzorgers u kunnen vertellen hoe het karakter is. En misschien wilt u wel een al iets oudere kat als huisgenoot. Voor raskatten kunt u terecht bij verschillende kattenfokkers. Zij zullen bereid zijn om u hun katten te laten zien en zelfs om er kennis mee te maken. Zij wensen graag een goed tehuis voor hun katten.

Zwarte katers zijn minder vaak ziek dan hun soortgenoten met een andere vachtkleur. Een van de genen van de zwarte kleur stuurt ook delen van het immuunsysteem aan dat beschikt over een betere afweer tegen virusinfecties. Dit is vermoedelijk ook de reden dat er ook bij wilde katten steeds meer zwarte exemplaren voorkomen.

Bij een 'vrije val'  kan de kat de snelheid tot ten hoogste 60 km reduceren.

Een 89 jarige, kinderloze vrouw liet een flinke erfenis voor de Londense zwerkat Tinker achter. Het beestje erfde een villa ter waarde van een half miljoen euro. Daarnaast krijgt Tinker de beschikking over een fonds van 150.000 euro.

In China is er een bijgeloof dat zegt dat het hebben van een kat met een dubbele nagel je heel veel geluk brengt. Hoe ouder en lelijker de kat is, des te meer geluk krijg je, Je moet dan wel goed voor het diertje zorgen.

In Egypte kreeg je ongeveer 4000 jaar geleden de doodstraf  als je een kat doodde.

Katten hebben zes maal  minder licht nodig dan mensen.

Wat wij met onze vingertoppen hebben, hebben katten met hun neus. Elke vingerafdruk bij een mens is immers anders. Zo hebben katten een onderscheidend patroon op hun neus, waardoor je ze kunt herkennen.

poes14.gif

Een Amerikaanse kat, Dysty, bracht tijdens haar leven 420 nakomelingen voort. Dit aantal komt neer op een gemiddelde van 28 per jaar gedurende een periode van 15 jaar. Op 12 juni 1952 werd tijdens haar laatste worp 1 katje geboren.

De mens neemt per seconde 'slechts' 20.000 geluiden waar.Katten 60.000. daarbij hebben deze dieren ook nog 44 spieren die in het oor in allerlei  richtingen kunnen laten draaien. Daardoor hebben zij het vermogen om precies de positie van een bepaald geluid te kunnen bepalen,zonder gehinderd te worden door andere gehoorindrukken.

ti7.gif

De kleinst geregistreerde kat is Tinker Toy, een himalaya pers uit de V.S., die toen hij volwassen werd slechts 19 cm. lang was.

Orange thing uit de Verenigde Staten is de zwaarste kat ter wereld. op 30 0ktober 1998, toen hij 8 jaar oud was, woog hij maar liefst 18,55 kg. De zwaarste huiskat ooit gewogen, was Himmy, een cyperse kater uit AustraliŽ. Deze kater woog 21,3 kg toen hij in 1986 in zijn tiende levensjaar overleed.